سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه و اجتماعی در آیین رونمایی از صندوق املاک و مستغلات در خصوص تاثیرات این صندوق در مشارکت دادن همه مردم در حوزه املاک و مستغلات، گفت: این صندوق ها میتوانند ثروت اندک را به ثروت کثیر تبدیل کند و از طرفی دیگر میتواند بسترساز اقتصاد تعاونی باشد، همانطور که می دانید در اصل 44 قانون اساسی، اقتصاد ایران به سه بخش اقتصاد دولتی و خصوصی و تعاونی تقسیم میشود
تاسیس همچین صندوقهایی بسترساز مشارکت مردم در اقتصاد تعاونی است و همچنین یکی از نیاز های کشور را در حوزه مسکن تامین میکند. مسکن همواره یکی از دغدغههای جدی کشور و مردم بوده و هست.
وی افزود: تاکنون بدون تعارف در بحث مولد سازی چندان موفق نبودهایم، در بودجه سال جاری هم بخشی از منابع سازمان های دولتی مربوط به مولدسازی املاک بود که متاسفانه در ان چندان موفق نبودهایم. یکی از ویژگیهای ممتاز این صندوق ها این است که سرمایه گذاری در آنها سوخت و سوز ندارد و باعث آب شدن سرمایه نمیشود و همواره با یک مدیریت صحیح، رو به افزایش میروند. ویژگی خوب بعدی، نقدشوندگی این صندوق هاست که همواره سرمایهگذاران هر وقت نیاز به منابع خود داشتند می توانند آن را نقد کنند.
مرتضوی گفت: امیدوارم این اقدامات، نقدینگی بالایی که در خرد جامعه وجود دارد را بتوانند مدیریت کنند و به سمت خود بکشند تا این غول نقدینگی که امروز بلای جان اقتصاد ما است رام شود و آرام گیرد و همچنین مردم از تورمی که خصوصا در حوزه مسکن به وجود آمده است تا حدودی مصون بمانند و حداقل سرمایه خود را حفظ کنند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری: توسعه ابزارها، نقش آفرینی بازار سرمایه در اقتصاد ملی را محقق میکند.
در ادامه این جلسه، محمد اسکندری مدیرعامل صندوق بازنشستگی گفت: توسعه ابزارها موضوعی کلیدی است چراکه هر چه بازارهای مالی را توسعه دهیم به نقش آفرینی بازار سرمایه در اقتصاد ملی نزدیک تر خواهیم شد.
وی افزود: دغدغه تامین ملک یکی از مهمترین نگرانی های خانوارهای ایرانی است اما با راه اندازی این صندوق ها تا حدود زیادی میتوان به رفع این دغدغه کمک کرد ضمن اینکه راه اندازی این صندوقها اقدامی مناسب در جهت بزرگ شدن بازار سرمایه است
وی با اشاره به این نکته که کشورهایی همچون آمریکا در سال 1960 و کانادا سال 1993 این ابزار را راه اندازی کرده اند ادامه داد: ما خیلی دیر وارد این حوزه شدیم اما قطعا با عرضه بیشتر صندوق های املاک و مستغلات در بازار سرمایه از این پس موفق خواهیم شد معضلاتی همچون رشد نجومی قیمت املاک را که ناشی از احتکار و ساختار بازار مسکن که در اختیار بنگاهداران است برطرف کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: راه اندازی این ابزار باب جدیدی در مولدسازی دارایی های دولت باز می کند و خروج دولت از انبار احتکار املاک را سرعت می بخشد.