افشین پروینپور در برنامه پایش با اشاره به اینکه سامانه املاک و اسکان، اظهار کرد: اصولا بین 70 تا 80 درصد اطلاعاتی که هر دولتی برای برنامهریزی احتیاج دارد، اطلاعات مکانمحور هستند. این سامانهها نقش کلیدی در برنامهریزی صحیح دولت دارند.
وی با یادآوری اینکه سامانه املاک و اسکان سال 94 از سوی دولت وقت به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شد، افزود: تا امروز رکوردهایی در این سامانه ثبت شده، اما خروجی کاملی که باید داشته باشد تا بر اساس آن برنامهریزی و سیاستگذاری کرد تا الان اتفاق نیفتاده است.
وی با بیان اینکه اطلاع دقیقی از میزان اطلاعات وارد شده به این سامانه ندارم، تصریح کرد: مهم این است که در چنین سامانههایی باید بهطور کامل رکوردها ثبت شود تا بتوان از آن استفاده کرد.
کارشناس مسکن گفت: با توجه به تجربه 15 سالهام به نظرم این کار -سامانه املاک و اسکان- در سطح وزارت راه و شهرسازی نیست و باید بالاتر بیاید، این سامانه در سطح رئیسجمهوری است.
پروینپور با بیان اینکه در این رابطه باید ستادی به ریاست رئیسجمهوری برای این منظور تشکیل شود، اضافه کرد: اصولا بخش مسکن یک مسئله بینبخشی است و فقط با عملکرد وزارت راه و شهرسازی پیش نمیرود و بایستی دستگاههای مختلف وظیفه خود را در این رابطه انجام دهند. ممکن است وزرای مختلف که سامانههای مختلفی دارند همکاری لازم را با وزیر راه و شهرسازی نداشته باشند.
وی با اشاره به ضرورت طرح مسئله سامانه املاک و اسکان در جلسات شورای عالی مسکن، تاکید کرد: هیچ جای دنیا موضوع مسکن پیش نرفته مگر اینکه اراده سیاسی حاکمیت بوده که کار پیش رفته است.